Probiotica oorzaak constipatie doen?

Probiotica oorzaak constipatie doen?

Probiotica zijn levende culturen van bacteriën die veilig zijn voor menselijke consumptie. Deze culturen van bacteriën worden aangetroffen in producten zoals yoghurt en rauwe melk, en ze worden soms gebruikt ter bevordering van de gezondheid van het spijsverteringskanaal; Sommige probiotica kan het vullen van de darmen met gezonde bacteriën die bij de spijsvertering helpen, vermindering van ongewenste gastro-intestinale problemen. Dit kan het verbeteren van de duur en ernst van de aandoeningen zoals obstipatie, dus--eerder dan oorzaak constipatie,--probiotica daadwerkelijk kan worden gebruikt als behandeling.

Oorzaken van obstipatie

Constipatie kan het gevolg zijn van meerdere factoren. Een gebrek aan lichaamsbeweging en/of beweging, uitdroging en weerstand te bieden aan de drang om het passeren van ontlasting kan leiden tot constipatie. Een lage-fiber dieet kan ook het moeilijker te passeren van ontlasting, en stress kan veroorzaken of verergeren van constipatie. Hormonale onevenwichtigheden bij vrouwen, en sommige medicijnen, kunnen ook een rol spelen, neemt nota van de Universiteit van Maryland Medical Center.

Onderzoek

Medische deskundigen hebben onderzoek suggereren probiotica oorzaak niet geproduceerd of leiden tot constipatie. Dit sluit niet uit dat probiotica kunnen veroorzaken of bijdragen tot de ontwikkeling van constipatie, maar het bestaande onderzoek suggereert dat andere factoren buiten het nemen van Probiotica zijn de waarschijnlijke reden die u worden verstopt.

Voordelen van probiotica

Probiotica kunnen eigenlijk nuttig zijn als een behandeling voor constipatie. De Universiteit van Maryland Medical Center meldt dat probiotische behandelingen hebben aangetoond verbeteringen in de ernst en de duur van constipatie bij oudere personen. Een artikel van April 2007 in "Medical News Today" meldt dat dagelijks probiotische behandelingen verbeteren van spijsvertering gezondheid en verlichten van constipatie, vooral wanneer gecombineerd met oplosbare vezels.

Overwegingen

Hoewel probiotica verschillende gezondheidsvoordelen aan de consument presenteren, met inbegrip van de behandeling van constipatie, moet je niet probiotica nemen als een aanvulling voor het bespreken met uw arts. Probiotica kunnen een nadelig effect hebben op bepaalde medische aandoeningen en negatief kan interactie met sommige medicijnen, met name die behandeling van het spijsverteringskanaal. Ook geven geen probiotica tot een kind zonder eerste krijgen goedkeuring van een arts.

Verwante artikelen