Is Ghee gezonder dan boter?

Is Ghee gezonder dan boter?

Traditioneel gebruikt in Indiaas eten, is ghee afgeleid van boter. Overwegende dat de boter bevat botervet, melk vaste stoffen en water, is ghee pure botervet langer gekookt totdat alle vocht wordt verwijderd en de melk-lichamen zijn gekarameliseerde en vervolgens gefilterd. Terwijl boter niet per se slecht voor u is, heeft ghee voordelen voor de gezondheid waardoor het gezonder dan boter.

Boter kan ongezonde Cholesterol verhogen

In de jaren 1990 vonden de onderzoekers dat in een gecontroleerde omgeving, boter tot een stijging van low-density lipoprotein, de ongezonde soort cholesterol leidt. Een 1993 studie gepubliceerd in het "Journal of lipide Research" bleek dat mannen die boter aten een stijging van 5 procent in LDL-waarden. Een meer recente studie, gepubliceerd in het "Europees Journal of Clinical Nutrition" in 2005 gevonden dat als vrouwen 40 gram zuivel vet in de vorm van boter verbruikt, in vergelijking met zuivel vet in de vorm van kaas, ze een toename van de LDL-cholesterol ervaren. Deze studies suggereren dat boter zwaar als gevolg van de invloed ervan op uw cholesterolgehalte moet niet worden geconsumeerd.

Ghee kan verminderen ongezonde cholesterolniveaus

Aan de andere kant, is ghee gevonden op lagere LDL cholesterolniveaus toen vaak gegeten. Volgens een artikel gepubliceerd in "Ayu" in 2010, hebben studies op zowel dieren als mensen aangetoond dat regelmatige consumptie van ghee niveaus van ongezonde cholesterol--thats, LDL en zeer-lage-dichtheid-lipoproteïne, evenals triglyceriden verlaagt. In een studie gepubliceerd in het "Journal of Nutritional Biochemistry" in 2000, ratten kregen 2.5 percenten van hun gewicht van ghee dagelijks. Na acht weken, hun serum cholesterolniveaus werden verlaagd en de wetenschappers geconcludeerd dat ghee heeft invloed op het metabolisme van cholesterol.

Ghee bevordert de gezondheid van het hart

Het artikel gepubliceerd in "Ayu" in 2010 vermeldde een studie in India die toonde menselijke populaties die meer ghee verbruikt had minder gevallen van hart-en vaatziekten. Een studie gepubliceerd in "Lipiden in gezondheid en ziekte" in 2013 kan hebben enig licht werpen op dit patroon wanneer bleek dat ghee beveiligt de slagaders van verharding. Ratten werden door de overheid gereguleerde ghee voor 35 dagen, welke gemiddeld in een daling van de 52 procent van hun totale cholesterolgehalte en een 23 percentendaling in triglyceridenspiegels resulteerde. Ondertussen hun niveaus van high-density lipoproteïne, de "goede" cholesterol, die voorkomen dat hart-en vaatziekten helpt, sprong met 18 procent. De wetenschappers geconcludeerd dat ghee de mogelijkheid om het verwijderen van ongewenste cholesterol uit de slagaderen het bruikbaar maakt bij het voorkomen van hart-en vaatziekten.

Boter Is toch niet zo slecht

Houd in gedachten dat cholesterol niveaus niet alleen door dingen die mensen, als boter eten worden beïnvloed. Niet roken en regelmatig te oefenen kunt u onderhouden evenwichtig cholesterolgehalte. In feite, volgens een studie gepubliceerd in het "American Journal of Clinical Nutrition" in 2010, is er geen overtuigend bewijs dat verzadigd vet rechtstreeks gekoppeld is aan een verhoogd risico op hart-en vaatziekten. De American Heart Association adviseert dat verzadigde vetten, zoals die gevonden in boter, moet bestaan uit niet meer dan 7 procent van uw dagelijkse calorie-inname te handhaven van gezonde cholesterolniveaus. Dit betekent dat u niet hoeft te snijden uit boter volledig. In plaats daarvan, Bekijk uw inname en eet het met mate.

Verwante artikelen