Kan energie dranken oorzaak Kidney Stones?

Kan energie dranken oorzaak Kidney Stones?

'' Energy drinks '' hebben geen gemotiveerde gezondheidsvoordelen, en de grote hoeveelheid cafeïne en suiker daarin kunnen nadelige gevolgen hebben voor uw gezondheid. Deze dranken zijn gekoppeld aan ernstige bijwerkingen, met name op kinderen, tieners en jonge volwassenen met diabetes, gedragsstoornissen, cardiale afwijkingen en inbeslagnemingen, volgens een artikel online gepubliceerd in februari 2011 in het tijdschrift "Kindergeneeskunde." Het consumeren van grote hoeveelheden van '' energy drinks '' kan bijdragen aan de ontwikkeling van nierstenen, zelfs bij kinderen.

Nierstenen

Nierstenen hebben niet één enkele oorzaak. Verschillende factoren en omstandigheden bijdragen aan de ontwikkeling van nierstenen. Wanneer de vloeistof, mineralen en zuren in uw urine uit balans zijn, het bedrag van het kristal-vormende stoffen in de urine toeneemt. Deze stoffen zijn calcium, urinezuur en oxalaat. De vloeistof in je urine kan niet verdunnen de crystal stoffen, die elkaar aan formulier stenen vasthouden. Ook kan er een gebrek aan de stoffen die voorkomen dat kristallen elkaar kleven.

Calciumoxalaat

Calciumoxalaat is een minerale onderdeel dat het meest voorkomende type niersteen vormt. '' Energy drinks '' en andere cafeïnehoudende dranken zoals koffie, thee en frisdrank bevatten oxalaat. Noten, spinazie en chocolade hebben ook oxalates. Drinken van veel energiedrankjes, verhoogt vooral in combinatie met andere dranken en levensmiddelen die oxalates bevatten, uw kans op het ontwikkelen van nierstenen. Je bent met name risico als je ook niet drinkt genoeg water of andere vloeistoffen om te helpen oxalates en andere kristal-vormende stoffen in uw urine te verdunnen.

'' Energy drinks '' en uitdroging

Uitdroging draagt bij tot de vorming van nierstenen, vooral urinezuur stenen. Dit soort steen treedt op bij mensen die uitgedroogd zijn, jicht hebben, eten van eiwitrijke diëten of die genetisch vatbaar zijn. '' Energy drinks '' kunnen bijdragen aan uitdroging. De meeste energiedranken bevatten 80 tot 300 mg cafeïne per 8-ounce portie. Hoewel kleine hoeveelheden cafeïne niet, 500 mg drogen zijn of meer een diuretisch effect produceren kan. Dit maakt dat je vaker plassen uitdroging meer kans maken. Zelfs twee porties van een energiedrank kunnen dit effect hebben, afhankelijk van de inhoud van de cafeïne. Als u ook koffie, thee of frisdrank drinken of eten van voedingsmiddelen met chocolade die ook cafeïne bevatten, verhoogt het risico op uitdroging zelfs meer.

Kinderen en tieners

Verbruiken '' energy drinks '', volgens het artikel "Kindergeneeskunde" tussen 30 en 50 procent van de adolescenten en jonge volwassenen. Op hetzelfde moment hebben kinderen vanaf zo jong als 5 jaar oud nu nierstenen, die voorheen voornamelijk voor de middelbare leeftijd voorbehouden waren. Gary Faerber, MD zegt in een artikel voor "Science Daily" gepubliceerd in maart 2009 die Kinder diëten ze op risico op nierstenen zet. Dr. Faeber is een uroloog bij de University of Michigan Health System. Hij zegt dat de suiker gevulde dranken die kinderen drinken en hun doorgaans hoge-natrium diëten voornamelijk verantwoordelijk is voor nierstenen zijn. Dr. Faerber adviseert dat kinderen geen frisdrank, Cola of andere dranken met suiker gevulde verbruiken. Energiedranken bevatten 35 gram suiker per portie.

Verwante artikelen