Hoe werkt Mucinex?

Hoe werkt Mucinex?

Mucinex is de merknaam van een over-the-counter medicatie voor vermindering van de borst congestie. Het werkzame bestanddeel is Guaifenesinum, een slijmoplossend. Mucinex wordt geleverd in een verscheidenheid van formuleringen met Guaifenesinum gecombineerd met andere ingrediënten, zoals Hoest suppressants, antihistaminica en koorts verloopstukken. Het wordt verkocht als een capsule, een tablet time-uitgebracht of een vloeistof.

Acties in het lichaam

Borst congestie doet zich voor wanneer slijm dikker en verstopping van de luchtwegen. Guaifenesinum is een slijmoplossend, wat betekent dat het slijm dunner en maakt het is makkelijker te hoesten. In januari 2006 artikel gepubliceerd in het tijdschrift "Borst," Donald Bosler, Ph.D., namens het American College of Chest Physicians, rapporten die de doeltreffendheid van Guaifenesinum voor de behandelende hoest niet stevig is gevestigd. Hoewel Mucinex verlichten de symptomen van borst congestie in sommige mensen helpen kan, behandelen het niet de onderliggende ziekte.

Bijwerkingen en waarschuwingen

Mucinex kan leiden tot hoofdpijn, misselijkheid, braken of andere bijwerkingen. Raadpleeg een arts over alle ongewone symptomen die optreden terwijl het nemen van Mucinex.

Praat met een arts voordat ik Mucinex of een over-the-counter hoest geneesmiddel aan een kind onder de 6. De Amerikaanse Food and Drug Administration beveelt aan dat kinderen jonger dan 4 jaar nooit uitgaan over-the-counter hoest en koude remedies.

Wees voorzichtig met Mucinex te combineren met soortgelijke over-the-counter-medicijnen, zoals hoest stroop of allergie tabletten. De lijsten van ingrediënten zorgvuldig om te voorkomen dat het nemen van een overdosis van een van de ingrediënten lezen.

Als een hoest meer dan een week duurt of gepaard gaat met koorts, huiduitslag of aanhoudende hoofdpijn, stoppen met Mucinex en een arts raadplegen.

Verwante artikelen