De salicylaat, Amine & glutamaat dieet

De salicylaat, Amine & glutamaat dieet

Salicylaten, amines en glutamaten van nature voorkomen in veel van de voedingsmiddelen die je op een dagelijkse basis eet. Sommige mensen zijn gevoelig voor deze stoffen en netelroos, zwellingen, maag en darm irritatie, evenals hoofdpijn kan ervaren. Als u dit soort intolerantie hebt, is het waarschijnlijk dat je ook gevoelig zijn voor additieven die vaak worden aangetroffen in bewerkte voedingsmiddelen. Overleg met uw arts om nauwkeurig worden gediagnosticeerd met uw voedselintolerantie en een ontmoeting met een geregistreerde diëtist die is gespecialiseerd in dit gebied om een plan van de dieetmaaltijd dat voor u geschikt is.

Groenten

Uw beste plantaardige opties voor een dieet vrij van salicylaten, amines en glutamaten zijn aardappel, sla, groene bonen, kool, selderij, wortel, komkommer, asperge, pompoen, gepelde courgette en zoete aardappel. U moet vermijden avocado, paprika, aubergine, ajuin, paddestoelen, spinazie en alle voedingsmiddelen op basis van tomaat.

Vruchten

De meeste vruchten bevatten hoge niveaus van salicylaat en amine, met inbegrip van bessen, druiven, gedroogde vruchten, kiwi, ananas, rijpe bananen en appel, perzik en nectarine schillen. Verlaag uw blootstelling en stok met geschilde peren en appels, of nauwelijks rijpe bananen. U moet ook uw fruit inname tot niet meer dan twee porties per dag beperken.

Eiwit

Kies verse, onverwerkte vlees zoals rundvlees, kalfsvlees, lamsvlees, kip, vis en eieren. Verwijderen van de huid van kip, want het is hoog in aminen en Vermijd aged vlees vanwege het hoge gehalte van salicylaat, amine en glutamaat. U moet ook vermijden worst, spek, ham, jus, voorraden, pasteien, visconserven en Gepaneerde vis.

Noten en zaden

Bijna alle noten en zaden, zoals amandelen, pinda's en zonnebloempitten, zijn zeer hoog in salicylaten en aminen. U moet ook vermijden dat de boter gemaakt van deze noten. Uw enige opties zijn cashewnoten en maanzaad, en deze moeten alleen worden verbruikt in zeer kleine hoeveelheden om te voorkomen dat uw voedsel chemische drempel overschrijdt.

Vetten en oliën

Veel oliën zijn rijk aan salicylaten en amines, met inbegrip van avocado, olijfolie, sesam, kokos en pinda olie, evenals de meeste commerciële mayonaises en salade dressings. Vasthouden aan alternatieven met een zeer lage voedsel chemische inhoud, zoals boter of ghee, als je zuivelproducten tolereren; en canola-, saffloer- en zonnebloem olie. Hier kun je je eigen salade dressings en mayonaise met behulp van de veilige vetten en oliën.

Verwante artikelen