Formule kan leiden tot constipatie bij zuigelingen?

April 16

Formule kan leiden tot constipatie bij zuigelingen?

Uw baby kan worden verstopt als zijn ontlasting hard en pebble-achtige en hij stammen, en rood hoofd tijdens de stoelgang, volgens de Minnesota Department of Health draait. Ook kan hij zijn benen vestigen op zijn buik en passeren enkele krukjes die strepen van bloed hebben. Formule kan soms leiden tot constipatie bij zuigelingen, maar het is niet altijd de boosdoener.

Oorzaken van obstipatie

Baby's die hun enige voeding van borstvoeding krijgen zijn zelden verstopt, omdat moedermelk een ideale balans tussen vet en eiwit bevat, volgens de Baby Center-website. Je baby kan echter worden verstopt wanneer ze van moedermelk formule overgangen omdat haar systeem niet aan de verandering gebruikt. Als uw baby heeft altijd enige formule gevoed, kan ze gemakkelijk krijgen verstopt als ze allergisch zijn voor bepaalde melkeiwitten in de formule.

Misvattingen over Iron

Een gemeenschappelijke mythe is dat het strijkijzer in de formule van een baby leiden hem tot kan te worden verstopt. Onderzoek heeft echter bewezen dat ijzer in formule geen invloed op de constipatie of een andere grote gastro-intestinale problemen bij zuigelingen heeft. In een 1980 studie gepubliceerd in "Kindergeneeskunde", vonden de onderzoekers dat zuigelingen die had ijzer-verrijkte formule gedurende 42 dagen hadden hetzelfde type en dezelfde hoeveelheid ontlasting per dag, gemiddeld, als zuigelingen die had niet-verrijkte formule. Blijven geven uw baby formule dat ijzer bevat, tenzij uw kinderarts anders beveelt.

Andere mogelijkheden

Je baby kan ook wanneer u kennismaken met haar vaste stoffen omdat rijst granen zo laag in vezel, volgens Baby Center worden verstopt. Uitdroging is een andere mogelijkheid. Als uw baby is niet van voldoende vloeistoffen drinken, gestart haar systeem absorberen meer vloeistoffen uit het afval in haar darmen. En hoewel het zeldzame medische problemen zoals Hirschsprung's disease-is een misvorming dat veroorzaakt verstoringen van de darm- en voorwaarden zoals lage schildklier hormoon kan leiden tot constipatie.

Helpt uw Baby

Krijg advies van uw kinderarts als je gelooft dat je baby is verstopt. Als uw baby formule alleen, kan de arts voorstellen dat u overschakelt naar een ander merk, zoals die op basis van soja. De arts kan ook aanbevelen dat u uw baby een zachte buik massage te verhogen van darm transittijd geven of dat u een zuigeling glycerine zetpil in de anus van uw baby naar haar ontlasting zachter maken. En hoewel glycerine zetpillen beschikbaar over de toonbank zijn, geen gebruik zonder eerst te controleren met uw kinderarts.


gerelateerde artikelen