Oefeningen om te corrigeren van platte voeten bij volwassenen

Oefeningen om te corrigeren van platte voeten bij volwassenen

PES planus, kortweg platvoeten, is een veel voorkomende aandoening die één op de vier personen in de Verenigde Staten treft. Platvoeten worden gekenmerkt door het ontbreken van een boog in de voeten, waardoor de zolen van de voeten blijven in contact met de grond. Kinderen hebben meestal een platte voeten totdat de pezen, ligamenten en botten in de voeten volwassen. Ontsteking van de achillespees, de posterieure tibiapees of de kuitspieren kan platvoeten veroorzaken bij volwassenen. Wanneer de pezen en ligamenten in de kalf, voet en enkel worden beschadigd of gescheurd, de boog in de voet geleidelijk verslechtert. Het uitvoeren van oefeningen die gericht en rekken van deze pezen en spieren ter ondersteuning van de boog in je voeten en de juiste pes planus.

Posterieure tibiale herschikking bij het lopen

De posterieure tibiapees strekt zich uit van de kuitspieren aan de binnenkant van de enkels en voeten, en is verantwoordelijk voor de ondersteuning van de boog in de voeten. Als gevolg van het verouderingsproces wordt deze pees slap, uitgerekt en gescheurd, resulterend in de ontsteking en zwelling aan de binnenkant van de enkel. Deze pees wordt ontstoken en overbelast, de ligamenten rond de boog van de voet ook rekken en scheuren, waardoor de voet om te schakelen naar binnen bij de enkel en de boog van de voeten te storten. Uitvoeren van oefeningen ter versterking van de posterieure tibiapees evenals de omliggende spieren en ligamenten kan helpen ondersteunen de boog en bevordering van de flexibiliteit in de voeten. Voer de startpositie door permanent en het plaatsen van beide handen op je billen. Brengen van uw buik naar binnen, contract uw bilspieren, enigszins buig je heupen en knieën en nemen een stap voorwaarts, ervoor te zorgen dat de bal van je voeten in contact met de vloer met elke voorwaartse beweging blijven. Met elke stap, de ballen van uw voeten op de grond plaatsen en plaats een gelijke hoeveelheid van lichaamsgewicht op de ballen van uw grote en kleine teen. Neem 10 meer stappen, ervoor te zorgen dat u uw bilspieren met elke stap een contract.

Hiel Raise

Een revalidatie-oefening voor posterieure tibiale tendinitis is een verhoging van de hiel. Deze oefening richt zich op de pezen, ligamenten en spieren in de zool van de voeten en de binnenkant van de enkels te corrigeren de binnenwaartse draaiing of pronatie, van de enkels. Het strekt zich ook de achillespees, die ongeveer het hielbeen ligt. Staan achter een stoel en leg je handen op de rug van de stoel voor ondersteuning. Til je lichaam op je tenen en houd gedurende vijf seconden. Verwijder uw handen uit de stoel en langzaam lager jezelf. Uitvoeren drie sets van 10 herhalingen de posterieure tibiapees en juiste platvoeten te versterken.

Handdoek rek

De achillespees verbindt de kuitspieren aan het hielbeen en krapte op deze pees is een veelvoorkomende oorzaak van platte voeten bij volwassenen. De achillespees kan is vereist voor de mobiliteit van de voet en worden gespannen of ontstoken door overmatig gebruik of letsel. Wanneer deze pees ontstoken raakt of strak, de hiel wordt gedwongen uit de vloer en de voet begint te wijzen naar beneden. De voet probeert te compenseren voor de flexie of pronatie door afvlakken, of het veroorzaken van een ineenstorting in de boog van de voeten. Uitvoeren van een handdoek stuk voor stuk de Achilles pezen, verminderen de ontsteking en pijn, verminderen de pronatie in uw voeten en de juiste platvoeten. Zittend op de vloer en een handdoek om de bal van je voeten in een lus te beginnen. Ervoor te zorgen dat uw romp en knieën rechte blijven, trek de handdoek richting uw lichaam totdat u een lichte stretch in de achillespees en de kuitspieren voelt. Houd deze positie gedurende 30 seconden en ontspannen. Voer een set van 10 herhalingen, eenmaal daags.

Kalf Stretch

Wanneer de kuitspieren strakke of gespannen bent, is een overmatige hoeveelheid stress op de achillespees, bij te dragen aan platvoeten geplaatst. Deze oefening beginnen door op te staan voor een muur. Breng beide armen tot schouderhoogte en leg ze op de muur. Breng één been voor je lichaam en buig de knie. De achterblijvende been moet blijven rechtdoor en de hiel geplant op de verdieping. Het uitvoeren van een kalf stuk door leunend in de muur, houd uw achterpoot recht en hiel geplant op de verdieping. Voorwaartse lean blijven totdat je een rek in uw kuitspieren voelt. Houd deze positie gedurende 10 seconden en ontspannen. Voer een set van 10 herhalingen op elke voet.

Verwante artikelen