Wat zijn de symptomen van Stress fracturen in enkels?

Wat zijn de symptomen van Stress fracturen in enkels?

Een stressfractuur treedt op wanneer de botten in de enkel worden blootgesteld aan repetitieve kracht tijdens bepaalde fysieke activiteiten zoals dans of hardlopen, verklaart de American Academy of Orthopaedic chirurgen. Wanneer een patiënt een stress fractuur voedt, ontwikkelen kleine scheuren binnen de botten van de enkel. Patiënten die de ontwikkeling van een van de symptomen van een stressfractuur in de enkel dient zo spoedig mogelijk aanvullende zorg van een medische professional.

Pijn

Enkel pijn is het meest voorkomende symptoom is gekoppeld aan een enkel stress fractuur. Sensaties van pijn meestal geleidelijk ontstaan na verloop van tijd en ernstiger kunnen worden, wanneer gewicht wordt geplaatst op de geblesseerde enkels, meldt het ziekenhuis voor een speciale operatie. Enkel pijn veroorzaakt door een stressfractuur kan verdwijnen tijdens periodes van rust maar opnieuw blijkt tijdens fysieke activiteiten. Pijn symptomen van enkel stress fracturen zijn meestal saai of mild. Zonder behandeling, kan een volledig gebroken enkel bij sommige patiënten een stressfractuur binnen de enkel vooruitgang.

Zwelling

Enkel bot schade veroorzaakt door een stress fractuur kan ook de omliggende spieren en weefsels binnen de enkel verwonden. Wanneer dit gebeurt, de geblesseerde spieren en weefsels worden ontstoken en geïrriteerd. Dientengevolge, verklaart patiënten met een stressfractuur in een enkel kunnen ervaren enkel zwelling als een symptoom van deze schade, de Merck Manual, een online medische encyclopedie voor gezondheidswerkers. Zwelling kan leiden tot de getroffen enkel die uitgebreide of gezwollen langs de bovenkant of buiten de voet, meldt de AAOS. Dit symptoom van stress fractuur kan maken het moeilijk voor een patiënt te verplaatsen van de getroffen enkel normaal. Symptomen van zwelling zijn meestal tijdelijk en zal geleidelijk verdwijnen als de botten van de benadeelde enkel begint te genezen.

Blauwe plekken

Patiënten die last hebben van een stress fractuur van de enkel kunnen ontwikkelen verkleuring van de huid, of kneuzingen, rond de benadeelde enkel, verklaart HSS. Bloeduitstorting optreedt wanneer bloed onder de oppervlakte van de huid zwembaden. In eerste instantie lijkt de aangetaste huid regio rood of paars van kleur zijn. Als de benadeelde enkel begint te genezen, gekneusd huid lijkt blauw, geel of groen. Ook kan gekneusd huid offerte of pijnlijk aanvoelt. Symptomen van kneuzingen zijn tijdelijk en huid weer zijn normale kleuren zodra beschadigde huid geneest.

Verwante artikelen