Kan ik branden minder vet als mijn hartslag Is ook hoog terwijl de uitoefening?

Kan ik branden minder vet als mijn hartslag Is ook hoog terwijl de uitoefening?

De doelzone is een buzz woord geworden voor mensen die willen afvallen door middel van oefening. Veel trainers adviseren met een lagere intensiteit om meer vet te verbranden. Dit is slechts gedeeltelijk waar. Wanneer uw hartslag lager is, gebruikt uw lichaam een groter percentage van vet als energiebron. Maar met een hogere intensiteit, zal je meer calorieën algemene verbrandt.

Aërobe oefening

Wanneer u uitoefenen bij lage intensiteiten, dikke rekeningen voor de meeste van uw energie-uitgaven. Als uw hartslag verhoogt, verbrandt je een hoger percentage van koolhydraten. Volgens de American Council on Exercise, hogere intensiteit oefening zal leiden tot meer gewichtsverlies. Het maakt niet uit of je lichaam is het branden van koolhydraten of vet. Bovendien zal een hogere intensiteit je stofwisseling verhoogd voor langer houden, dus u extra calorieën te verbranden zult, zelfs nadat u stop uitoefenen.

Bereiken van de lactaat drempel

Uw lactaat, of anaërobe, drempel is het punt waar uw lichaam voldoende zuurstof naar je spieren kan niet leveren. Na dit punt verbrandt uw lichaam koolhydraten uitsluitend. Hoge intensiteit workouts zijn effectief voor het snel branden van een groot aantal calorieën. Echter melkzuur begint te bouwen in uw bloed, uw spier koolhydraten winkels beginnen krijgen uitgeput en u misschien snel vermoeidheid. Sportcoach Brian Mac zegt dat uw lactaat drempel kan worden tussen 50 en 90 procent van je maximale hartslag, en neemt toe met de opleiding.

Doel & maximale hartslag berekenen

U kunt uw maximale hartslag schatten door uw leeftijd van 220 af te trekken. Bijvoorbeeld, als je 40 bent, is uw MHR ongeveer 180. De Cleveland Clinic adviseert dat u de meeste voordelen van oefening op 60 à 80 procent van dit tarief zult krijgen. Vermijd boven 85 procent, omdat dit leiden extra cardiovasculaire risico's tot kan. Bij de uitoefening, af en toe stoppen en je hartslag meten door twee vingers licht op uw pols te drukken. Tel het aantal slagen gedurende 30 seconden en vermenigvuldig met 2. Als alternatief, draag een hartfrequentie-meter voor het meten van uw intensiteit van de oefening.

Uitoefening om gewicht te verliezen

Uitvoeren van 150 minuten van matige aërobe activiteit per week verblijven fit. Als u probeert om gewicht te verliezen, vergroot u de hoeveelheid tijd die u oefenen. Een optie voor het maximaliseren van vet verlies is intervaltraining. Vijf minuten van krachtige oefening aan het hogere einde van uw doel-zone, met twee minuten bij een lagere intensiteit worden afgewisseld. Een andere goede optie is uitgevoerd of fietsen voor langere perioden op een lage tot matige intensiteit. Als je niet gewend bent om te oefenen, opbouwen uw streefpercentage geleidelijk. Hebt u een hartkwaal of andere gezondheidsproblemen, raadpleeg dan uw arts voordat u begint met een oefeningsroutine.

Verwante artikelen