Wat Is de corticale dementie?

Wat Is de corticale dementie?

Dementie, een genoemd gebruikt om te beschrijven van een aantal symptomen veroorzaakt door verschillende aandoeningen van de hersenen, wordt gekenmerkt door het verlies van intellectuele en emotionele functie. Dementie-gerelateerde hersenafwijkingen bevinden zich ofwel in de corticale buitenkant van de hersenen, of binnen de subcorticale regio's. Dementie veroorzaakt door een corticale aandoening heet corticale dementie en omvat ziekten zoals Creutzfeldt - Jacob, ziekte van Alzheimer en de ziekte van Pick. Wisselend van dementie staking ongeveer 5 tot 15 procent van de bevolking ouder dan 65, volgens de Universiteit van Cincinnati en Medline Plus.

Typen

Corticale dementie wordt veroorzaakt door een verscheidenheid van corticale aandoeningen, zoals de ziekte van Alzheimer, de ziekte van Creutzfeldt - Jakob en Pick's ziekte of Frontotemporale dementie, volgens de Dartmouth-universiteit. De ziekte van Alzheimer wordt gekenmerkt door de langzame vernietiging van zenuwcellen in de hersenen. Creutzfeldt - Jakob-ziekte is een zeer zeldzame, progressieve, degeneratieve ziekte; Ziekte van pick krimpt langzaam de grootte van het frontale en temporale kwabben van de hersenen, volgens de Dartmouth-universiteit.

Oorzaken

De precieze oorzaak van corticale dementie, in reactie op elke stoornis van de hersenen, is niet bekend. Bijvoorbeeld, is de onderliggende oorzaak van de vernietiging van de zenuwcel in de corticale regio van de hersenen, die tot de ziekte van Alzheimer leidt, onbekend. Echter, genetische factoren en omgevingsfactoren zoals hoofd trauma en lagere opleidingsniveau worden overwogen, volgens de Universiteit van Maryland Medical Center. De oorzaak van Creutzfeldt - Jakob-ziekte is onbekend. Sommige onderzoekers vermoeden een virus, prion-eiwitten of genetische factoren, volgens de National Institute of Neurological Disorders en beroerte. De oorzaak van de ziekte van Pick of Frontotemporale dementie, is onbekend; echter, een bovenmatige hoeveelheid vallen proteïnen aan genaamd tau is gevonden in de hersencellen van patiënten ziekte van Pick volgens Medline Plus.

Symptomen

Symptomen zijn problemen met geheugen, planning, bekende taken, toespraak, arrest en veranderingen in de stemming en persoonlijkheid. Symptomen presenteren langzaam in ziekte Alzheimer's, in tegenstelling tot snel in Creutzfeldt - Jacob. Symptomen van de ziekte van Pick bevatten ook verminderde sociale tact, inlevingsvermogen en toegenomen belangstelling voor de seksuele en/of ernstige problemen met spraak, volgens de Universiteit van Maryland en het National Institute of Neurological Disorders en beroerte.

Behandeling

Er zijn geen behandelingen om te stoppen met de progressie van dementie. Behandelingen omvatten alleen die om de patiënt meer comfortabel en veilig, volgens de National Institute of Neurological Disorders en beroerte.

Prognose

Progressieve dementie leidt voornamelijk tot verpleeghuiszorg. Creutzfeldt - Jakob-ziekte, echter, is een snelle aftakeling van het hersenweefsel en uiteindelijk dodelijk is, volgens de National Institute of Neurological Disorders en beroerte.

Verwante artikelen