Verhoogt vitamine D bloedstolling?

March 30

Verhoogt vitamine D bloedstolling?

Vitamine D, geproduceerd door je lichaam wanneer uw huid wordt blootgesteld aan straling van de zon, houdt je sterke botten. Vitamine D speelt een rol in coagulatie, of bloedstolling echter niet. Vitamine K bevordert bloedstolling. Overleg met uw arts voordat u wijzigen van uw dieet of beslissen om gebruik van vitaminesupplementen.

Vitamine D-functies

Vitamine D handhaaft gezonde botten door helpt uw lichaam calcium effectief te gebruiken. Vitamine D speelt een rol bij de ondersteuning van uw lichaam absorptie van calcium vanuit het voedsel dat je eet en de reabsorptie van calcium door je nieren gefilterd. Vitamine D helpt ook regelen uw immuunsysteem en de secretie van insuline uit de alvleesklier.

Vitamine D en bloedstolling

Vitamine D is niet betrokken bij de bloedstolling. Terwijl vitamine D niet indirect reguleren uw bloeddruk helpt, helpt de vitamine niet met bloed stremmen zelf. Vitamine K, een andere vitamine voornamelijk geproduceerd door je lichaam, is essentieel voor de bloedstolling.

Bloed-stolling

Vitamine K, die je lichaam produceert in de dikke darm evenals ontvangt uit uw dieet, is rechtstreeks betrokken bij de bloedstolling proces. De eiwitten die nodig voor de bloedstolling zijn is afhankelijk van vitamine K om ze te binden calcium, dat een noodzakelijk onderdeel van het proces dat ervoor zorgt dat bloed is stollen. Onvoldoende vitamine K betekent dat deze eiwitten niet binden calcium, remming van de stolling.

Bedragen

Volwassen mannetjes moeten 120 mcg per dag van vitamine K, terwijl volwassen vrouwen 90 mcg per dag moeten. De bacteriën in uw dikke darm produceren ongeveer de helft van de vitamine K die u nodig hebt. Door middel van uw dieet in voedingsmiddelen zoals groene bladgroenten, broccoli en plantaardige oliën moet je de rest. Terwijl u geen vitamine D voor de bloedstolling vereisen, moet je nog steeds ongeveer 10 minuten van de blootstelling aan de zon dagelijkse tot het bedrag dat u nodig hebt.


gerelateerde artikelen