Top drie inhalatie steroïden voor kinderen met astma

November 12

Astma is een gemeenschappelijk ziekte bij kinderen. Het wordt veroorzaakt door een ontsteking van de luchtwegen, die kan worden geactiveerd door verkoudheden, allergieën, rook en stof, onder anderen. Symptomen van astma bij kinderen zijn hoesten, piepende en respiratoire nood. Langdurige, chronische therapie om astma-aanvallen te voorkomen omvat het gebruik van geïnhaleerde steroïden. Steroïden verminderen ontstekingen en vernauwing van de luchtwegen te voorkomen. De bovenste drie geïnhaleerde steroïden bij kinderen zijn budesonide, fluticasone en beclomethasone.

Budesonide (Pulmicort)

Budesonide is een van de meest voorkomende geïnhaleerde steroïden. Bij kinderen, wordt het beheerd door de invoering van de geneeskunde van een vernevelaar, een machine die het vloeibare medicijn verandert in een damp, die gemakkelijk kan worden ingeademd door zuigelingen en jonge kinderen. Het wordt meestal voorgeschreven voor gebruik eenmaal of tweemaal per dag, die draagt bij aan het gemak van toediening. Voorkomende bijwerkingen houden zwakte, vermoeidheid en braken.

Fluticasone (Flovent)

Fluticasone is een andere gemeenschappelijke geïnhaleerde steroïden voor kinderen met astma. Het komt in een dosis ingeademd. Deze vorm van levering systeem moet coördinatie tussen te drukken op down op de activator en inademen van de geneeskunde, een proces dat belastend voor kleinere kinderen. Als u wilt toestaan dat het gebruik ervan in deze kinderen, wordt de inhalator gebruikt met een spacer, een plastic buis met een masker op het ene uiteinde en een opening voor de inhalator op de andere. De patiënt of een bovenliggende persen de inhalator in het tussenstuk, en het kind kan het geneesmiddel door het masker ademen. Fluticasone wordt gebruikt voor een- of tweemaal dagelijks inademing, en komt in verschillende sterktes per dosis. Net als andere steroïden, kan flovent paradoxaal genoeg astma symptomen verergeren indien verkeerd gebruikt.

Beclomethasone (Qvar)

Beclomethasone is een ander geïnhaleerde steroïden, meestal gebruikt in kinderen ouder dan vijf jaar oud. Het komt in een hydrofoor mondelinge inhalator, die ook kan worden gebruikt met een spacer. De fabrikanten beweren dat meer geneeskunde wordt gestort in de longen met Qvar dan met andere inhalatoren, en dat dit vermindert de bijwerkingen. Een ander feit over Qvar is dat er een Pro-drugs, wat betekent dat het niet wordt geactiveerd in de mond, dus vermindering van de bijwerkingen en verbetering van de doeltreffendheid ervan. Vaak voorkomende bijwerkingen zijn hoofdpijn en keelpijn.


gerelateerde artikelen