Belangrijkste spieren gebruikt tijdens een kogelstoten

Belangrijkste spieren gebruikt tijdens een kogelstoten

Het kogelstoten is een sportief foute evenement waarbij zetten, of het duwen, een heavy metal bal met één hand zo ver mogelijk uit een cirkel 7 voet in diameter. Het kogelstoten is gekenmerkt in elke moderne Olympische spelen sinds 1896. Het kogelstoten werken bijna elke spier in het lichaam, maar sommige spieren meer dan anderen worden gebruikt.

Krijgen van het schot verplaatsen

Er zijn twee methoden die worden gebruikt in het shot te zetten: de spin en de glijden. Beide methoden starten met een krachtige been rijden. Shot putters gebruik hun sterke quadriceps, hamstrings en gluteus maximus spieren te duwen uit vanaf de achterkant van de cirkel en het genereren van de oorspronkelijke strekking nodig zijn om de zware metalen bewegende schot over de cirkel. Een kogelstoten begint met de atleet plaatsen grootste deel van zijn gewicht op één been; daarom een been heeft de neiging om harder te werken dan de andere in dit evenement.

Overdracht van energie

Het eerste station van de benen genereert een heleboel energie, die moet worden overgedragen in het bovenlichaam via de buik. De spieren van de buik worden de buikspieren--waaronder de obliques, rectus abdominus en transversus--moet blijven sterke en stijve ter ondersteuning van de inspanningen van de werper van armen en benen tegelijkertijd dat geen energie gaat verloren. Shot putters gebruiken hun schuine spieren sterk om te draaien hun bovenlichaam te rijden van het schot.

Het schot weg te duwen

Het schot wordt geduwd weg, in tegenstelling tot gegooid als een honkbal of voetbal. Het is gehouden naast de atleet kaak en dan naar voren gereden met een krachtige schouder en arm extensie. Het schot weg duwen maakt gebruik van de pectoralis grote spieren van de borst, de anterior deltoides, of voorste schouder spieren en de triceps brachii aan de achterzijde van de bovenarm. De obliques zijn een laatste rotatie inspanning toevoegen aan schijf het schot zoveel mogelijk opnieuw opgeroepen.

Andere spieren gebruikt

Een groot aantal kleinere spieren worden gebruikt in het kogelstoten als goed. De gastrocnemius of kalf, spieren bieden een extra duw van de enkels. De spieren heupflexor optrekken van de werper knie vóór het eerste station uit de buurt van de achterkant van de cirkel. De rotator cuff spieren--de supraspinatus, infraspinatus, teres minor en subscapularis--die stabiliseren van het schouder-gewricht zorgen dat het hoofd van het opperarmbeen vast in de aansluiting van de schouder blijft, en de vinger extensoren bieden een laatste flick aan het einde van de druk om te proberen en druk op het schot een paar extra duim.

Verwante artikelen