Glutenintolerantie, diarree en onverteerd voedsel

Glutenintolerantie, diarree en onverteerd voedsel

Uw spijsvertering gebruikt spieren om mechanisch voortbewegen van voedseldeeltjes, enzymen die deeltjes opsplitsen in kleinere moleculen en cellen om te absorberen de energie en voedingsstoffen die uw lichaam nodig heeft om te functioneren. Glutenintolerantie, een aandoening bekend als coeliakie, schaadt de cellen in de dunne darmen veroorzaakt voedsel onverteerd blijven. Als de onverteerd voedsel via het spijsverteringskanaal blijft kan het leiden tot diarree dat kan gepaard gaan met gas, buik opgeblazen gevoel, krampen of misselijkheid.

Glutenintolerantie

Artsen classificeren glutenintolerantie als een auto-immune ziekte omdat het treedt op wanneer uw immuunsysteem aanvallen per ongeluk de cellen voering van de dunne darm in antwoord op het milieu trigger gluten – het eiwit complex gevonden in tarwe, rogge en gerst. De immune cellen beschadigen de cellen in de dunne darm en vernietigen van de projecties van het kleine, franjeachtige villi genoemd. Villi vergroten het oppervlak van de dunne darmen tot meer dan 250 vierkante mijlen, waardoor de absorptie van voedingsstoffen, volgens de Colorado State University. Door het verminderen van de absorptie van voedingsstoffen veroorzaakt glutenintolerantie malabsorptie met klassieke spijsvertering symptomen, waaronder diarree.

Diarree

De meeste mensen ervaren periodieke afleveringen van diarree, het voorkomen van losse en waterige ontlasting. Diarree die langer dan twee dagen duurt kan een teken van een ernstige aandoening, en chronische diarree die meer dan vier weken duurt een symptoom van chronische ziekten, overeenkomstig de nationale spijsvertering ziekten informatie Clearinghouse kan zijn. Chronische spijsvertering ziekten zoals de ziekte van Crohn en Prikkelbare darmsyndroom veroorzaken vaak diarree, maar artsen moeten niet vergeten dat coeliakie als een oorzaak van chronische diarree.

Oorzaak

In een gezonde spijsvertering, krijgt de meeste voedsel uitgesplitst in kleine deeltjes en geabsorbeerd in de dunne darm verlaten alleen afval, gal en vezels om te reizen naar de dikke darm. De dikke darm absorberen het merendeel van het water van het afval, verlaten van afval voor de uitscheiding. Na verloop van tijd, zoals glutenintolerantie more and more van de cellen in je dunne darm vernietigt, nog het proces van spijsvertering onvolledig, waardoor onverteerde en unabsorbed voedsel in het spijsverteringskanaal. De onverteerd voedsel bevat vitaminen en mineralen zoals natrium en kalium, die het aantrekken van water, waardoor de ontlasting waterig en veroorzaken diarree.

Behandeling

De behandeling van diarree is afhankelijk van de oorzaak van de aandoening. Diarree veroorzaakt door bacteriële of parasitaire infecties kan eisen antibiotica te behandelen. In het geval van glutenintolerantie is de enige behandeling om te voorkomen dat het consumeren van gluten, aangezien de gluten activeert de intestinale schade die voorkomt de opname van voedingsstoffen en leidt tot diarree. Als u en uw arts vermoedt dat de glutenintolerantie, moet na een glutenvrij dieet verminderen of elimineren van uw symptomen, met inbegrip van je diarree. Het vermijden van gluten vereist meer dan alleen snijden brood en pasta uit je dieet. Veel voedingsmiddelen bevatten verborgen bronnen van gluten, dus u zorgvuldig alle labels lezen moet, waaronder die inzake bewerkte voedingsmiddelen, sauzen en dressings, een streng glutenvrij dieet volgen.

Verwante artikelen