Oorpijn na verwijdering van de Wax

Oorpijn na verwijdering van de Wax

Soms probeert te verwijderen van OORSMEER kan gaan mis, waardoor een aantal problematische symptomen, met inbegrip van de oorpijn. Lees de feiten over oorpijn na verwijdering van de wax--wanneer het is OK, als het niet OK, en wanneer het vraagt om een bezoek aan de dokter.

De feiten

In het algemeen, u moet zitten kundig voor OORSMEER verwijderen door te vegen het vanaf de opening van je oor, maar soms het opbouwt in de gehoorgang. Dit leidt tot een aandoening genaamd cerumen of wax verdichting. Tekenen van gecomprimeerde wax omvatten een aangesloten oor, oorpijn, geluiden in het oor en geleidelijk verlies van het gehoor. Opties voor het verwijderen van de wax omvatten cerumenolytics of druppels wax-verzachten, irrigatie en handmatig verwijderen door een arts. In de meeste gevallen resulteert verwijdering van de bebouwing was meestal in een afname van de alle symptomen, met inbegrip van de oorpijn.

Overwegingen

Lichte oor pijn onmiddellijk nadat het verwijderen mogelijk normaal, vooral als je gewend een commercieel product. Volgens Donald Vickery, co-auteur van het boek "Nemen Care of Yourself," kunnen druppels wax-zachter irritatie van uw gehoorgang, vooral als je niet ze correct gebruiken. Als de keuze voor een commerciƫle cerumenolytic, lees over het pakket richtingen om ervoor te zorgen dat u hen volledig gevolgd. Sommige merken en formuleringen mogelijk irrigatie onmiddellijk nadat je de druppels in uw oren.

Betekenis

Irrigatie van een oor dat een gescheurde trommelvlies heeft kan leiden tot pijn-veroorzakende complicaties, met inbegrip van een oorontsteking, merkt MedlinePlus. Deze complicaties optreden wanneer de vloeistof wordt naar het middenoor, die normaal wordt beschermd door het trommelvlies. Evenzo kan u oorpijn door beschadiging van het trommelvlies tijdens het verwijderen van de wax. Dit gebeurt meestal wanneer u irrigeren met een stroom van water dat te krachtig is. Een jet irrigator; ontworpen om schone tanden, meestal produceert een stroom van water dat is te machtig om te gebruiken voor het verwijderen van OORSMEER.

Waarschuwing

Nooit gebruik katoenen wissers of elke andere scherpe en puntige voorwerpen om te helpen bij het verwijderen van OORSMEER. Dit kan leiden tot oorpijn, evenals andere complicaties--waaronder infecties en gehoorverlies. In bepaalde gevallen, u mei zitten kundig voor graven uit sommige van de gecomprimeerde was maar niet lukt om de rest van het, omdat het staafje het tot dusver terug in de gehoorgang geduwd. Bij het invoegen van een wattenstaafje in uw gehoorgang, zegt dat u kon ook per ongeluk krassen op de huid voering van het kanaal, dat besmet zou kunnen raken, Dr. Alan Greene, klinisch hoogleraar kindergeneeskunde aan de Stanford University School of Medicine en co-auteur van "A.D.A.M. Illustrated Family Health Guide."

Oplossing

Een afspraak met uw zorgverzekeraar zodra u oorpijn na verwijdering van de wax, vooral als de pijn geleidelijk slechter. Uw arts kan het uitvoeren van een grondig onderzoek van de fysische van het getroffen oor. Bereid zijn te geven een gedetailleerde beschrijving van de pijn, met inbegrip van de duur en intensiteit, evenals alle andere symptomen die u kan worden ervaren. Als u hebt geprobeerd de wax om uzelf te verwijderen, eerlijk zijn over welke methode en hulpmiddelen u gebruikt. Hoe meer informatie je kan bieden, hoe sneller uw arts kan het lokaliseren van de oorzaak van de pijn. Afhankelijk van de diagnose, moet u wellicht te nemen van orale medicatie of beheren van actuele oordruppels.

Verwante artikelen